bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni Paradajz»Punjeni čeri paradajz sa umakom od patlidžana i paprike

Punjeni čeri paradajz sa umakom od patlidžana i paprike

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Punjeni čeri paradajz sa umakom od patlidžana i paprike
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
28/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
"Jedno efikasno predjelo da njime ostavite utisak na goste kod kuće"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Punjeni čeri paradajz sa umakom od patlidžana i paprike je neverovatno ukusno predjelo, pogodno za svaku specijalnu priliku. Evo kako se sprema.

Čeri paradajz se opere, nakon toga oštrim nožem se iseče njihov gornji deo, kao poklopac, a unutrašnjost se izdubi.

Okreću se u tanjir, da se ocede od suvišne tečnosti.

Patlidžan i paprike se ispeku i očiste od ljuski i semenki. Stavljaju se u blender sa malo soli, čenova belog luka, polovinom kašike senfa i majonezom.

Svi sastojci se blendiraju u homogenu smesu. Dobijenim ukusnim umakom se puni izdubljeni paradajz.

Odozgi se stavljaju poklopvi efektnog punjenog čeri paradajza i spremni su za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: