Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervirani kukuruz u teglama

Konzervirani kukuruz u teglama

NaliNali
Početnik
154266
Konzervirani kukuruz u teglama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
300 min.
Porcije
10
"Više nije potrebno da kupujete kukuruz u konzervi iz prodavnice, zato što ćete ga sami napraviti kod kuće"

Potrebni sastojci

  • za tegle
  • so - 4 supene kašike
  • voda - oko 3 litre
  • za kuvanje
  • šećer - 5 supenih kašika
  • slatki kukuruz - 30 klipova
  • voda - 5 litara
  • so - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite kukuruz i veoma dobro ga očistite. U veliku tepsiju stavite klipove držeći njihov kraj na gore i pomoću noža počnite da ih stružete ka dole - na kraju zrnca treba da padnu u tepsiju.

U kazan ili odgovarajuću veliku šerpu stavite zrnca kukuruza i dospite vodu. Dodajte so i šećer i stavite na ringlu da se kuvaju.

Nakon što se kukuruz kuvao otprilike sat vremena, skinite sa ringle i ocedite vodu.

Srednje tegle napunite zrncima ostavljajući jedan slobodan prst odozgo.

U velikoj šerpi napravite slanu vodu i sipajte unutra u tegle. Dobro ih zatvorite i kuvajte na umerenoj vatri otprilike 90 minuta.

Važno je da tegle ne punite do vrha, s obzirom na to da će kukuruz nabubreti vremenom i postoji realna opasnost da poklopci eksplodiraju.

Konzervirani kukuruz u teglama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: