Način pripreme
Operite kukuruz i veoma dobro ga očistite. U veliku tepsiju stavite klipove držeći njihov kraj na gore i pomoću noža počnite da ih stružete ka dole - na kraju zrnca treba da padnu u tepsiju.
U kazan ili odgovarajuću veliku šerpu stavite zrnca kukuruza i dospite vodu. Dodajte so i šećer i stavite na ringlu da se kuvaju.
Nakon što se kukuruz kuvao otprilike sat vremena, skinite sa ringle i ocedite vodu.
Srednje tegle napunite zrncima ostavljajući jedan slobodan prst odozgo.
U velikoj šerpi napravite slanu vodu i sipajte unutra u tegle. Dobro ih zatvorite i kuvajte na umerenoj vatri otprilike 90 minuta.
Važno je da tegle ne punite do vrha, s obzirom na to da će kukuruz nabubreti vremenom i postoji realna opasnost da poklopci eksplodiraju.
Konzervirani kukuruz u teglama je gotov.