Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice sa ratlukom i jabukama

Pitice sa ratlukom i jabukama

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76191k
Pitice sa ratlukom i jabukama
Fotografije: VIOLETA MATEVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Da, treba da se ohladi pre nego što se servira ova raskošna pita, ali mo ne možemo da dočekamo i počinjemo odmah čim je izvadimo iz rerne"

Potrebni sastojci

  • ratluk - 6 kocki
  • kore za pitu - 4 komada
  • jabuke - 2 komada
  • kisela voda - 50 ml
  • šećer - 2 kašike
  • šećer u prahu
  • ulje - 1 kašika + dodatno
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite, očistite i narendajte na krupno rende jabuke. Ratluk isecite na lente.

Razvucite dve kore za pitu, pospite sa malo ulja. Stavite jednu koru odozgo.

Pospite uljem, posle jabukama, a posle pospite šećerom.

U uži donji deo se poređajulente ratluka i kora se uvija u rolnu.

Sve gotove rolne se prebacuju u posudu za pečenje i oformi se slatka pita.

Isecite pitu s jabukama na parčiće i prelijte pripremljenim prelivom od kašike ulja i kisele vode.

Ispecite raskošnu pitu sa ratlukom dok ne bude gotova na 200 stepeni.

Kada je gotova i ohlađena, pospite pitice sa ratlukom i jabukama šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: