Način pripreme
Umutite jaja, koja su sa sobne temperature, predthodno, zajedno sa šećerom, dok ne pobele. Dolijte uz neprestano mešanje ulje, istopljen, ali ohlađen maslac, a posle i mleko.
Sipajte u smesu za koru za totrtu prosejano brašno, prašak za pecivo i vanilu. Na kraju promešajte sa mlevenim orasima - 150 g.
Sipajte testo u kalup za pečenje (26 cm) koji ste postavili papirom za pečenje.
Pecite 20-25 minuta u prehodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
Ispečenu koru ostavite da se ohladi na rešetki i posle je isecite na dva odvojena dela. Obe kore isecite pomoću kalupa od 23 cm. Izreske namrvite u mrvice, promešajte ih sa preostalih 50 g oraha - ovu smesu ćete koristiti prilikom posipanja naše ukusne torte od oraha.
Krem umutite dobro sa kiselom pavlakom sa krem sirom, šećerom u prahu.
Počnite da sklapate tortu, mažući prvo koru sa polovinom mlečnog krema, delom isečenih jagda, sledi druga kora i drugi deo krema.
Pospite sa strane specijalnu tortu mrvicama i orasima.
Završite sjajnu tortu od oraha sa krem sirom jagodama.