Način pripreme
Prvo skuvajte sirup od vode i šećera za 5 minuta.
Skinite sa ringle, dodajte vanilu i sok od limuna.
Ostavite na hladnom. U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, vanilu i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Izmešajte smesu za kolač.
Iseckajte ratluk na komade po dužini. Uzmite dve kore, prvu blago premažite uljem, odozgo drugu koru premažite s 3-4 supene kašike smese i rasporedite četkom po celoj kori.
Poređajte komade ratluka u uski deo kora i uvijajte rolat.
Rolate poređajte u tepsiju, odozgo takođe premažite uljem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C dok se ne dobije zlatasta boja. Izvadite, isecite na komade za mnogo gostiju veličine kao slatke zalogaje i prelijte sirupom omiljenu slatku pitu.
Ostavite na hladnom da upije sirup na jednu noć.
Narednog dana poređajte na poslužavnik pitu sa ratlukom i pospite kokosovim brašnom.
Nije dijetalno, ali je veoma ukusno!
Neka vam je slatko sa ovom prelivenom pitom sa ratlukom i kokosovim brašnom!