Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Prelivena pita sa ratlukom i kokosovim brašnom

Prelivena pita sa ratlukom i kokosovim brašnom

Prelivena pita sa ratlukom i kokosovim brašnom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
30
"Omiljena slatka pita obavezno uključuje ratluk, da li se slažete sa nama?"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, 500 g
  • ulje - 1 šoljica, za kore
  • nadev
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 180 g
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 5 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 kesica
  • sirup
  • voda - 450 ml
  • šećer - 400 g
  • sok od limuna - 1/2
  • kokosovo brašno - 1 supena kašika, za posipanje
  • ratluk - 2 kutije
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvajte sirup od vode i šećera za 5 minuta.

Skinite sa ringle, dodajte vanilu i sok od limuna.

Ostavite na hladnom. U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, vanilu i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Izmešajte smesu za kolač.

Iseckajte ratluk na komade po dužini. Uzmite dve kore, prvu blago premažite uljem, odozgo drugu koru premažite s 3-4 supene kašike smese i rasporedite četkom po celoj kori.

Poređajte komade ratluka u uski deo kora i uvijajte rolat.

Rolate poređajte u tepsiju, odozgo takođe premažite uljem.

Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C dok se ne dobije zlatasta boja. Izvadite, isecite na komade za mnogo gostiju veličine kao slatke zalogaje i prelijte sirupom omiljenu slatku pitu.

Ostavite na hladnom da upije sirup na jednu noć.

Narednog dana poređajte na poslužavnik pitu sa ratlukom i pospite kokosovim brašnom.

Nije dijetalno, ali je veoma ukusno!

Neka vam je slatko sa ovom prelivenom pitom sa ratlukom i kokosovim brašnom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: