Način pripreme
Ovo je jedan od načina da pripremite pohovanu piletinu tipa KFC.
U posudi pomešajte kiselo mleko, vodu i zalijte pileće meso koje je prethodno iseckano na štapiće.
Ostavite na 30 minuta, ocedite i osušite.
U posudi pomešajte kukuruzno brašno, izmrvljeni kornfleks, origano, beli biber.
Svaki štapić pilećeg mesa pospite s malo soli i uvaljajte u smesu pritiskajući rukama da se zalepi.
Posebno umutite 1 veliko jaje, za dlaku da mi ne bude dovoljno tako da možete i 2 mala jajeta da umutite.
Meso umočite sa obe strane i poređajte u tepsiju na papir za pečenje podmazanu uljem.
Odozgo pospite prstohvatom aleve paprike. Pecite pohovane pileće zalogaje u rerni zagrejanoj na 180°C dok se ne dobije zlatasta boja na 25 minuta.
Možete i u tiganju da pržite piletinu KFC u zagrejanom ulju, ali ja nisam želela da bude prženo.
Servirajte sa ukusnom salatom od izrendane cvekle i šargarepe, začinjenu morskom solju, maslinovim uljem i jabukovim sirćetom.
Prijatno sa ovom pohovanom piletinom tipa KFC!