Način pripreme
Naseckajte na kockice tikvicu i oljušteni krompir, a šargarepu i luk naseckajte na sitno.
Sipajte 3 kašike ulja u šerpu i dinstajte pripremljeno povrće.
Kada povrće omekša sipajte vodu i čim ona proključa ubacite fidu. Posolite i začinite biberom po ukusu i kuvajte čorbu od povrća oko 20-ak minuta.
Sklonite čorbu sa vatre i napravite zapršku. Umutite žumance sa kiselim mlekom i brašnom. Promešajte i dodajte sitno seckani peršun.
Dodajte jednu kutlaču od čorbe u zapršku, promešajte dobro, pa dodajte još jednu kutlaču. Na ovaj način će se temperature dve tečnosti ujednačiti i zaprčka se neće zgrudvati kada je vratite u čorbu.
Sipajte zapršku u čorbu i vratite šerpu na vatru. Kada ponovo proključa, skinite je sa vatre.
Pospite naseckanom mirođijom gotovu čorbu i poslužite je.
Lagana čorba sa tikvicom, krompirom i fidom je gotova.