bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa pestom Đenoveze

Taljatele sa pestom Đenoveze

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Taljatele sa pestom Đenoveze
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
07/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Ne štedite na ovom ukusnom pestu Đenoveze, da biste dobili najukusnije taljatele"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 1 pakovanje, od 500 g
  • so - 2 prstohvata
  • za pesto
  • pinjole - 4 kašike + za posipanje
  • bosiljak - oko 120 g, listovi, svež
  • beli luk - 2 čena
  • parmezan - 50 g + za posipanje
  • maslinovo ulje - 100 ml + dodatno
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte taljatele prema uputstvu na pakovanju. Spremite pesto Đenoveze za to vreme. Pomešajte u posudi sastojke za njega, perući dobro listove bosiljka. Pasirajte.

Sameljite parmezan u blenderu ili ga narendajte. Dodajte ga u pesto od bosiljka. Promešajte, sipajte maslinovo ulje i ponovo promešajte.

Gotovu testeninu ocedite od vode. Podelite je u tanjire i odozgo pospite pestom.

Servirajte porciju taljatela sa pestom Đenoveze, posutu pinjolama i parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: