Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Torta sa rendanom čokoladom

Torta sa rendanom čokoladom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Torta sa rendanom čokoladom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
09/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Svaki slavljenik će se osećati posebnije sa ovom raskošnom čokoladnom tortom"

Potrebni sastojci

  • osnova
  • belanca - 360 g
  • šećer - 200 g, kristal
  • brašno - 300 g
  • ulje - 100 g
  • sveže mleko - 100 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • sirup
  • voda - 250 g
  • šećer - 80 g
  • kora od limuna
  • nadev
  • rikota - 600 g
  • maskarpone - 200 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • slatko od malina - 350 g ili trešanja, borovnica
  • čokolada - 100 g
  • krokan - 50 g od lešnika, badema po izboru (može i bez)
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca na čvtste vrhove sa 2 kapljice soka od limuna. U posudi pomešajte ulje sa mlekom i šećerom, žicom će biti bolje.

Nakon što dobijete homogenu smesu, dodajte umućena belanca i pažljivo promešajte dok ne dobijete glatku i homogenu smesu.

Prebacite testo u kalup za tortu namazan i posut brašnom (ili koristite pleh prčenika 24 cm). Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Nakon 30 minuta isključite i ostavite ui isključenoj rerni da stoji 5 minuta. Izvadite koru za tortu iz rerne i ostavite da se ohladi.

Za sirup: Ostavite vodu sa šećerom i korom od limuna da vri nekoliko minuta, isključite i ostavite da se ohladi.

Nadev:

U posudu stavite rikotu (preporučuje se za kolače sa većim procentom masti), maskarpone i šećer u prahu. Mešajte ručnim ili električnim mikserom ili spatulom dok ne dobijete svilenkasti krem.

Isecite tortu maskarponeom na slojeve tako da dobijete tri sloja. Natopite prvi sirupom i namažite sloj slatka od malina. Nakon toga nanesite krem sa rikotom.

Takođe natopite drugu koru torte i ponovo namažite sa malo slatkog. Napravite još jedan sloj krema od rikote i zavrđite poslednjom korom, natopite je malo.

Izrendajte kvalitetnu čokoladu preko krema, možete kombinovati sa orašastim plodovima ili krokanom po izboru. Jagodama ukrasite omiljenu čokoladnu tortu po površini i ivicama, a u sredini rendanu čokoladu.

Po želji možete izrendati čokoladu preko krema sa rikotom na svakoj kori. Uživajte u ovoj ukusnoj torti sa rendanom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: