Način pripreme
Umutite belanca na čvtste vrhove sa 2 kapljice soka od limuna. U posudi pomešajte ulje sa mlekom i šećerom, žicom će biti bolje.
Nakon što dobijete homogenu smesu, dodajte umućena belanca i pažljivo promešajte dok ne dobijete glatku i homogenu smesu.
Prebacite testo u kalup za tortu namazan i posut brašnom (ili koristite pleh prčenika 24 cm). Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Nakon 30 minuta isključite i ostavite ui isključenoj rerni da stoji 5 minuta. Izvadite koru za tortu iz rerne i ostavite da se ohladi.
Za sirup: Ostavite vodu sa šećerom i korom od limuna da vri nekoliko minuta, isključite i ostavite da se ohladi.
Nadev:
U posudu stavite rikotu (preporučuje se za kolače sa većim procentom masti), maskarpone i šećer u prahu. Mešajte ručnim ili električnim mikserom ili spatulom dok ne dobijete svilenkasti krem.
Isecite tortu maskarponeom na slojeve tako da dobijete tri sloja. Natopite prvi sirupom i namažite sloj slatka od malina. Nakon toga nanesite krem sa rikotom.
Takođe natopite drugu koru torte i ponovo namažite sa malo slatkog. Napravite još jedan sloj krema od rikote i zavrđite poslednjom korom, natopite je malo.
Izrendajte kvalitetnu čokoladu preko krema, možete kombinovati sa orašastim plodovima ili krokanom po izboru. Jagodama ukrasite omiljenu čokoladnu tortu po površini i ivicama, a u sredini rendanu čokoladu.
Po želji možete izrendati čokoladu preko krema sa rikotom na svakoj kori. Uživajte u ovoj ukusnoj torti sa rendanom čokoladom.