Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Pržene tikvice»Tanak i hrskav čips od tikvica

Tanak i hrskav čips od tikvica

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Tanak i hrskav čips od tikvica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Prema nekim kulinarima ovaj čips od tikvica je čak ukusniji od onog od krompira. Probajte ga, kako biste i vi podelili svoje mišljenje"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • kukuruzno brašno - 250 g fino
  • pšenično brašno - 250 g
  • ulje - za prženje
  • voda - 1 šolja, hladna
  • led - 10 kockica
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite tikvice na veoma tanke kolutove.

Posolite kolutove sa 2 prstohvata soli i ostavite ih sa strane da puste vodu.

Nakon toga, upijte višak vode ubrusom.

U velikoj posudi promešajte pšenično i kukuruzno brašno sa solju.

U posudu stavite deo tikvica i dobro ih uvaljajte u smesu.

Hladnu vodu sipajte u posudu i u nju ubacite kockice leda.

Zagrejte masnoću u dubokom tiganju na skoro maksimalnu temperaturu.

Potopite svaki kolut tikvice prvo u ledenu vodu i odmah ga spustite u vrelo ulje.

Gotovi domaći čips je veoma hrskav i veoma ukusan.

Poslužite čips uz mlečni sos sa belim lukom.

Uživajte u ovom tankom i hrskavom čipsu od tikvica uz jedno hladno pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: