Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Integralni galet sa tikvicama, pršutom i sirom

Integralni galet sa tikvicama, pršutom i sirom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Integralni galet sa tikvicama, pršutom i sirom
Fotografije: Rositsa Petrova
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ako treba da spremite nešto za večeru za koje znate da će se dopasti svima u kući, onda je u tom slučaju naš predlog ovaj recept za integralni galet sa tikvicama, sirom i pršutom"

Potrebni sastojci

  • testo
  • integralno brašno - 90 g
  • speltino brašno - 90 g
  • ovsene pahuljice - 2 supene kašike
  • parmezan - 30 g (ili Grana padano)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 125 g
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • nadev
  • sitni sir - 200 g
  • topljeni sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • pršuta krudo - 100 g, u kriškama
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • tikvice - 1 komad, mala
  • rukola - nekoliko svežih listova
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte dve vrste brašna sa solju, crnim biberom, praškom za pecivo i fino izrendanim kačkavaljem. Dobro izmešajte.

U njih dodajte hladni maslac iseckan na kockice. Utrljajte rukama dok se ne dobiju mrve od maslaca.

Zatim dodajte jaje i ovsene pahuljice. Umesite testo za galet, uvijte ga u foliju i ostavite u frižideru na pola sata.

Za to vreme pripremite nadev za sočni galet.

Isecite tikvicu na tanke kolutove i pospite ih s malo soli. Stavite u đevđir kako bi se odvojio višak vode.

Topljeni sir i kačkavlaj isecite na sitne kockice. U njih dodajte sitni sir, kao i sve začine. Izmešajte kako bi se pomešali sastojci.

Izvadite testo iz frižidera i razvijte ga na listu papira za pečenje.

Stavite nadev i ravnomerno rasporedite ostavljajući po 3 cm od kraja.

Iskidajte kriškice pršute i rasporedite i njih.

Poslednje poređajte kriškice tikvice, blago ih preklapajući.

Pomoću papira zamotajte krajeve testa ka unutra pokrivajući deo nadeva.

Zajedno sa papirom premestite galet u tepsiju za pečenje.

Stavite slani galet da se peče u zagrejanoj rerni na 180 °C 30 minuta.

Poslužite integralni galet sa tikvicama, pršutom i sirom toplog, posutog s nekoliko listića sveže rukole i čašom belog vina.

Prijatno sa ovim integralnim galetom sa tikvicama, pršutom i sirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: