Način pripreme
Prosejte brašno i u njega dodajte suve sastojke - šećer, prašak za pecivo, vanilu i prstohvat soli.
U njih dodajte maslac iseckan na kockice koji treba da bude dobro ohlađen.
Pomešajte ih prstim tako što trljate dok se ne formiraju mrvice maslaca.
Nakon toga dodajte ovsene pahuljice i jedno jaje, unapred umućeno.
Od nabrojanih sastojaka umesite testo sa maslacem, uvijte ga u streč foliju i stavite u frižider na pola sata.
Ohlađeno testo razvijte u okrugli kalup za tart sa prečnikom malo većim od tepsije koju ćete koristiti. Možete da stavite testo za tart direktno u kalup za pečenje i prstima da ga oblikujete. Izaberite varijantu koja vam je lakša.
Viljuškom izbockajte osnovnu i vratite u frižider na još 15-20 minuta.
Za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni.
Stavite koru od maslaca u vruću rernu da se peče 20 minuta.
Odmah pređite na pripremu krema za tart sa borovnicama.
U posudi pomešajte maskarpone, krem sir i šećer u prahu. Mešajte dok ne postane homogeno. Zatim dodajte jaja jedno za drugim, mešajući nakon dodavanja svakog.
Na fino rende izrendajte koru polovine limuna.
Dodajte je u smesu zajedno sa vanilom i čijom. Mešajte koliko je potrebno da se pomešaju sastojci.
Izvadite koru iz rerne, zalijte je kremom i pospite borovnicama tako što ih blago pritišćete u smesu i vratite u rernu na još 25 minuta.
Zatim izvadite iz rerne gotov tart i ostvite da se u potpunosti ohladi pre nego što ga dekorišete svežim jagodama i borovnicama.
Pre serviranja stavite voćni tart u frižider na barem 2-3 sata i nakon toga uživajte u njemu.
Moj voćni tart sa borovnicama i jagodama je prosto neodoljiv!