Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač od limuna sa glazurom od maline

Kolač od limuna sa glazurom od maline

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Kolač od limuna sa glazurom od maline
Fotografije: Raya Andonova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Jaja u ovom slučaju uopšte nisu neophodna, da se dobija jedan sjajan kolač od limuna"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećr - 150 g
  • ulje - 5 kašika
  • biljno mleko - 220 ml
  • sok od limuna - 3 kašike
  • kora limuna - od 1 limuna
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • maline - oko 100 g
  • za glazuru
  • maline - oko 50 g
  • šećer - 1 kašika
  • sok od limuna - 1/2 kašike
  • biljno mleko - 1 kašika
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu se proseje brašno sa praškom za pecivo.

Odvojeno se sipa u drugu posudu ulje, dodaje se so, šećer, kora limuna, vanila, mleko i sok od limuna i promeša se dobro.

Tečna smesa se dodaje u suvu i promeša se dok se ne dobije homogena smesa.

Smesa za voćni kolač se sipa u namazanu i brašnom posutu posudu za pečenje ili kalup za kolač. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 165-170 stepeni, dok čačkalica ne izađe suva.

Maline se izgnječe, pomešaju sa šećerom i sokom od limuna i ostavljaju se dok se ne odvoji kašika soka. Kad se to desi odvaja se kašika soka i meša se sa biljnim mlekom.

Malo po malo se dodaje šećer u prahu u procijama, pri čemu se meša do se sve dobro ne pomeša. Dodaje se šećer, dok se ne zgusne dovoljno da bude kao glazura, ali još je tečno, a ne za mazanje.

Kada je kolač od limuna gotova ostavlja se bar deset minuta, pre nego što se izvadi iz posude za pečenje.

Ostavlja se da se potpuno ohladi, nakon čega se posni kolač maže glazurom.

Kolač od limuna sa glazurom od maline je aromatičan i svež!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: