Način pripreme
U duboku posudu se proseje brašno sa praškom za pecivo.
Odvojeno se sipa u drugu posudu ulje, dodaje se so, šećer, kora limuna, vanila, mleko i sok od limuna i promeša se dobro.
Tečna smesa se dodaje u suvu i promeša se dok se ne dobije homogena smesa.
Smesa za voćni kolač se sipa u namazanu i brašnom posutu posudu za pečenje ili kalup za kolač. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 165-170 stepeni, dok čačkalica ne izađe suva.
Maline se izgnječe, pomešaju sa šećerom i sokom od limuna i ostavljaju se dok se ne odvoji kašika soka. Kad se to desi odvaja se kašika soka i meša se sa biljnim mlekom.
Malo po malo se dodaje šećer u prahu u procijama, pri čemu se meša do se sve dobro ne pomeša. Dodaje se šećer, dok se ne zgusne dovoljno da bude kao glazura, ali još je tečno, a ne za mazanje.
Kada je kolač od limuna gotova ostavlja se bar deset minuta, pre nego što se izvadi iz posude za pečenje.
Ostavlja se da se potpuno ohladi, nakon čega se posni kolač maže glazurom.
Kolač od limuna sa glazurom od maline je aromatičan i svež!