Način pripreme
Stavite vodu i šećer u tiganj sa nelepljivim dnom na ringlu na oko 20 minuta na umerenu temperaturu dok se ne dobije gust sirup.
Rastvorite za to vreme skrob u maloj posudi sa malom količinom vode.
Čim je sirup gotov sipajte ga unutra.
Mešajte smesu bez prestanka na laganoj vatri velikom kašikom - pazite da se ne zalepi.
Nakon oko 30 minuta boja će početi da se menja, postaće prozračnija - tada sipajte poslastičarsku boju.
Za oblikovanje ovog turskog deserta postavite u pravougaonu posudu za pečenje papir za pečenje, sipajte preko njega smesu i dobro rasporedite, tako da ne ostaje vazduh i da nema praznih mesta.
Stavite ratluk od ruže na 12 sati u frižider.
Sledećeg dana ga isecite na pravougaonike.
Uvaljajte domaći ratluk u kokosovo brašno i poređajte u poslužavnik.
Probajte i vi ovaj tradicionalni turski ratluk od ruže.