Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Domaći ratluk»Tradicionalni turski ratluk od ruže

Tradicionalni turski ratluk od ruže

NaliNali
Početnik
154266
Tradicionalni turski ratluk od ruže
Fotografije: Nali
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Probajte ovaj domaći ratluk i razumećete zašto ga toliko hvalimo"

Potrebni sastojci

  • voda - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • skrob - 1 šolja, prirodan
  • poslastičarska boja
  • kokosovo brašno - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu i šećer u tiganj sa nelepljivim dnom na ringlu na oko 20 minuta na umerenu temperaturu dok se ne dobije gust sirup.

Rastvorite za to vreme skrob u maloj posudi sa malom količinom vode.

Čim je sirup gotov sipajte ga unutra.

Mešajte smesu bez prestanka na laganoj vatri velikom kašikom - pazite da se ne zalepi.

Nakon oko 30 minuta boja će početi da se menja, postaće prozračnija - tada sipajte poslastičarsku boju.

Za oblikovanje ovog turskog deserta postavite u pravougaonu posudu za pečenje papir za pečenje, sipajte preko njega smesu i dobro rasporedite, tako da ne ostaje vazduh i da nema praznih mesta.

Stavite ratluk od ruže na 12 sati u frižider.

Sledećeg dana ga isecite na pravougaonike.

Uvaljajte domaći ratluk u kokosovo brašno i poređajte u poslužavnik.

Probajte i vi ovaj tradicionalni turski ratluk od ruže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti