Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Špagete od tikvica sa sosom bolonjeze

Špagete od tikvica sa sosom bolonjeze

Špagete od tikvica sa sosom bolonjeze
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Za ljubitelje paste imamo nešto veoma interesantno - šta kažete na špagete, napravljene od tikvica?"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 srednja
  • ulje - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • biber
  • luk - 1 mala glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • mleveno meso - 150 - 200 g
  • paradajz - 1 srednje veliki
  • paradajz pire - 1 kašika
  • crveno vino - 150 - 200 ml
  • origano
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Oprana tikvica se iseče na tanke trake - kao za prave špagete.

Posipa se sa malo soli i bibera. Zagreva se ulje u tiganju, dodaje se tikvica i dinsta se dok voda ne uvri i povrće ne omekša. Čak i da malo hrska, još bolje.

Izvadi se tikvica u tanjir, a u tiganju se zaprži sitno isečen luk i šargarepa na kocke.

Dodaje se mleveno meso, meša se da se pretvori u mrvice i sipa se paradajz pire i paradajz narendan na rende.

Nakon minut se sipa crveno vino i kuva se dok se sos ne zgusne. Začinjava se začinima.

Serviraju se špagete od tikvica sa sosom bolonjeze i za raskoš sa listićima svežeg bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: