Način pripreme
U šerpu sipajte spanać i kuvajte ga pet minuta dok ne omekša. Nakon što je gotov operite hladnom vodom, posle ocedite. Isecite na sitno, sklanjajući drške.
Uključite rernu na 200 stepeni, ako je sa ventilatorom na 180 stepeni.
U dubok tiganjs ipajte masnoću i zapržite luk oko 8 minuta ili dok ne omekša. Sipajte beli luk i ostavite minut da pusti svoju aromu.
U duboku posudu sipajte mirođiju, mleko, jaja, rikotu, koru limuna narendanu i začine po vašoj želji koje želite da ima pita od spanaća. Ja sam stavila mentu i bosiljak.
Spremite okruglu posudu za pečenje, namažite je maslacem, stavite jednu koru, sipajte još malo maslaca. Sipajte smesu sa spanaćem i ređajte kore dok se ne potroše.
Obično se dobija pet slojeva sjajne pite.
Pecite pitu sa rikotom 45 minuta dok ne dobije zlatastu preplanulost.
Nakon što se ohladi možete da servirate pitu od spanaća sa rikotom!