Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Iransko jelo sa žutim graškom i pečurkama

Iransko jelo sa žutim graškom i pečurkama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k207
Iransko jelo sa žutim graškom i pečurkama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
30/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Poslužite ovo iransko jelo uz kuvani pirinač ili prženi krompir za još bolji ukus"

Potrebni sastojci

  • žuti grašak - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 3 - 4 komada
  • paradajz pire - 2 - 3 kašike
  • kurkuma
  • cimet
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Grašak potopite u vodi na jedan sat.

Nakon toga zamenite vodu, samo da ga pokrije i skuvajte ga.

Luk i pečurke naseckajte.

U vrelom ulju upržite luk sa pečurkama.

Dodajte paradajz pire i začine.

Dodajte skuvani grašak, zajedno sa vodom i ako ima potrebe, dodajte još malo vode u jelo sa graškom.

Kada proključa, ostavite jelo na slaboj vatri još 5-10 minuta.

Jelo poslužite sa kuvanim pirinčem.

Iransko jelo od žutog graška sa pečurkama može da se konzumira i sa prženim krompirom ili prženim patlidžanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: