Način pripreme
Za pripremanje kore umutite jaja zajedno sa šećerom i vanilom.
U drugoj posudi istopite čokoladu i maslac na vodenoj pari i ostavite smesu na kratko da se ohladi.
Zatim je dodajte u tankom mlazu u smesu od jaja.
Prosejte brašna i sipajte ih u smesu, mešajte.
Sipajte gotovu smesu u tepsiju sa padajućim dnom na papir za pečenje, odozgo poređajte maline i stavite je da se peče otprilike 25 minuta na 180 °C.
Izvadite koru za tortu iz kalupa i ostavite je da se hladi.
U posudi izmešajte maskarpone, kiselu pavlaku i karamel sos dulce de leche.
Potopite želatin u hladnu vodu na nekoliko minuta i nakon toga ga rastvorite na vodenoj pari.
Sipajte ga u krem i dobro mešajte.
Stavite koru u kalup sa padajućim dnom i zalijte ga kremom. Lepo ga zagladite.
Stavite domaću tortu u frižider na minimum 12 sati.
Za pripremanje glazure stavite slatku pavlaku da provri i u nju izlomite čokoladu.
Ohladite je i njome zalijte ukusnu čokoladnu tortu - vratite nazad u frižider na otprilike sat vremena.
Po želji je ukrasite malinama i izlomljenim keksom.
Čokoladna torta sa karamel maskarponeom je veoma ukusna.
Neka vam je slatko!