Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečurke sa pirinčem i graškom

Pečurke sa pirinčem i graškom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Pečurke sa pirinčem i graškom
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Pirinač može da bude ukusan kako sa mesom, tako i prosto sa povrćem - pitanje je preferencija"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • pečurke - 400 g
  • mleko - 2 šolje, biljno ili sveže
  • pirinač - 1 šolja
  • grašak - oko 200 g, iz konzerve ili zamrznut
  • peršun - 1/2 vezice
  • bujon od pečuraka - 1 kockica
  • so
  • crni biber
  • majčina dušica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka. Beli luk se usitni.

Pečurke se iseckaju na kockice.

Na vrućem ulju se proprži luk sa pečurkama. Dodaje se beli luk i začinjava se solju po ukusu, crnim biberom i majčinom dušicom i izmrvi se kockica bujona.

U njih se dodaje kukuruzni skrob i meša se dok se ne rastvori u ulju. Sipa se mleko uz neprestano mešanje.

Dodaje se opran i oceđen pirinač. Sipa se još vode - otprilike 1 šolja.

Ostavlja se da provri, nakon čega se smanjuje, meša se i ostavlja se na slaboj vatri.

Kada je pirinač sa pečurkama do pola gotov, dodaje se grašak i iseckani prešun.

Pečurke sa pirinčem i graškom se ostavljaju još malo na ringli dok ne budu gotovi svi sastojci.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: