Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Iranska janija sa koprivom i pasuljem

Iranska janija sa koprivom i pasuljem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k212
Iranska janija sa koprivom i pasuljem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
30/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Obavezno probajte ovu janiju od koprive sa pasuljem - korisna, a u isto vreme i tako ukusna"

Potrebni sastojci

  • kopriva - oko 150 g
  • spanać - 1 - 2 šake
  • masni pasulj - 1 konzerva
  • crni pasulj - 1 konzerva
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen, veći
  • tofu - oko 150 g
  • crni biber
  • divlja nana
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva se opere i popari se u vruću vodu.

Spanać se opere i namoči.

Luk se sitno isecka, beli luk se usitni.

Tofu se isecka na kockice.

400 ml vode od poparivanja koprive se odvoji. Kopriva se ispere hladnom vodom i iscedi se. Nakon toga se sitno isecka.

U vrućem ulju se proprži luk sa belim lukom.

Dodaju se kopriva i začini.

Sipa se odvojena voda i ostavlja se da provri.

Nakon što provri, dodaje se spanać, izmrvi se i kada omekša, sipaju se dve konzerve pasulja, prethodno isceđene i isečeni tofu.

Ukusna janija se ostavlja na još nekoliko minuta na ringli, nakon čega se isključuje i spremna je za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: