Način pripreme
Pirinač kuvajte dok ne bude gotov i ocedite ga. Dodajte ga u mleveno meso zajedno sa začinima i izmrvljenom suvom crvenom paprikom i malo ulja. Dobro premesite i po mogućnosti ostavite smesu da odstoji najmanje 30 minuta.
Listove kupusa ređamo na dasku prekrivenu folijom, koja je prethodno nauljana sa gornje strane, malo ih preklapajući.
Sipamo nadev po dužini na jednu stranu i urolamo.
Prebacite u pleh i slani rolat namazati uljem. U pleh sipajte malo vode, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 30-40 minuta.
Zatim skinemo foliju i u tečnost dodamo brašno pomešano sa kiselim mlekom u pleh.
Razblažite vodom ili bujonom, začinite solju i alevom paprikom i ostavite još desetak minuta dok se rolat ne ispeče i sos dobije potrebnu gustinu.
Poslužujemo ćuretinu sa kiselim kupusom i pirinčem u komadima zajedno sa sosom i posipamo dimljenom alevom paprikom.