Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Srpska pileća čorba

Srpska pileća čorba

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Srpska pileća čorba
Fotografije: Anika Voit
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"U hladnim danima ništa ne može da zameni toplotu pileće supice s komadom domaće pogače"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • šargarepe - 1 komad
  • celer - 1 kriška
  • celer - 1 kriška
  • crni biber - 7 zrnca
  • čubar - 1 kašičica
  • luk - 1 komad, glavica
  • so - po ukusu
  • fida
  • Za zapršku
  • kiselo mleko - 200 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pileće batake zajedno sa celetom u litar i po blago posoljene vode i kuvajte ih dok ne budu gotovi.

Izvadite ih i iskidajte na male komade. Procedit ebujon.

Sitno iseckajte luk u duboki tiganj i dinstajte ga nekoliko minuta na malo maslaca.

Izrendajte šargarepu i sitno iseckajte alevu papriku - dodajte i njih u luk.

Sipajte jednu čašu bujona unutra.

Dodajte komade mesa u već omeknulo povrće i dobro ih izmešajte.

Začinite začinima, sipajte bujon i iskidajte malo fide.

Za zapršku pomešajte jaje, kiselo mleko i brašno i sipajte po malo od pileće supe.

Nakon nekoliko kutlača sipajte zapršku u šerpicu i oszavite je još nekoliko minuta na ringli.

Srpska pileća čorba je veoma ukusna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: