Način pripreme
*Gramaža kajsija je kod očišćenih od koštice, a gramaža povrća je kod već očišćenog povrća.
Voće i sve povrće se isecka na komadiće i stavlja se u blender. Dodaje se led, maslinovo ulje, sirće, so i prstohvat kumina po želji.
Uređaj se uključuje da melje na maksimalnim obrtajima 4 minuta kako bi se postigla savršeno glatka konzistencija.
U slučaju da gaspačo nije savršeno dobro samleven, može da se provedi kroz finu cedilju kako bi postao gladak i fin.
Prebacuje se u bokal i stavlja se u frižider na sat vremena.
Pre nego što se servira, gaspačo od kajsija, priprema se hrskava šunka za garniranje.
Tanki slajsovi se seku na manje komadiće ili trakice i zapeku se u tiganju bez ikakve masnoće. Ostavljaju se da se ohlade, da se stvrdnu i da postanu hrskavi.
Raskošni Gaspačo sa kajsijama se raspoređuje u čaše ili male posudice, posipa se šunkom i kapljicama maslinovog ulja.
Poslužuje se kao sveže predjelo u letnjim danima.
Prijatno!