Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Čorbadžijske paprike s belim lukom u teglicama

Čorbadžijske paprike s belim lukom u teglicama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Čorbadžijske paprike s belim lukom u teglicama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Lepo je da u ostavi imamo teglice sa čorbadžijskim paprikama"

Potrebni sastojci

  • paprike - 1 kg, čorbadžijske
  • beli luk - 5 glavica
  • sirće - do polovine tegle
  • so - po 1 supena kašika
  • šećer - po 5 supenih kašika, u teglici
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo čorbadžijske paprike, očistimo ih i iglicom ih izbockama na nekoliko mesta.

STavljamo ih u tepsiju i prečemo ih u rerni.

Gulimo beli luk i ostavljamo ga sa strane.

Uzimamo prethodno oprane teglice, sipamo sirće do donjeg grebena.

Stavljamo šećer i so i počinjemo da ređamo pečene paprike dok su još tople tako što između njih stavljamo i čenove belog luka.

Zatvaramo poklopcem i okrećemo teglu s paprikama.

Stavljamo pečene čorbadžijske paprike sa belim lukom u tegle za zimu.

Od ove količine proizvoda ispalo je 2 komada tegli za kompote i jedna manja, kao na fotografijama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: