Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Bezglutenski laneni hlepčić

Bezglutenski laneni hlepčić

Panda LifePanda Life
Šegrt
64119533
Bezglutenski laneni hlepčić
Fotografije: Panda Life
1 / 2
14/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Zdrava i veoma ukusna varijanta bezglutenskog hleba"

Potrebni sastojci

  • brašno od lana - 5 - 6 kašika
  • brašno od kinoe - 2 - 3 kašike
  • brašno - od tapioke - 2 - 3 kašike
  • šarlan - 2 kašike (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • prašak za pecivo - 1 - 2 kašičice
  • so - 2 - 3 prstohvata
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo brašna sa praškom za pecivo.

Sipamo malo vodice i postepeno dodajemo brašno.

Dodajemo ulje i još vode ako je neophodno. Testo treba da ispadne meko i da može jednostavno da se oformi.

Pravimo mali baget i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva.

Laneni hleb ispada veom tamne boje i zasićenog ukusa, a tekstura je blago vlažna i ne mrvi se, za razliku od većine bezglutenskih hlebova.

Bezglutenski laneni hlepčić je izuzetno pogodan za spremanje gurmanskih zalogaja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: