Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Bezglutenski hlepčići sa 3 brašna

Bezglutenski hlepčići sa 3 brašna

Bezglutenski hlepčići sa 3 brašna
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
420 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
465 min.
Porcije
7
"Za razliku od običnog hleba ovde ne možemo da postignemo zlatasto-smeđu boju, ali ovi bezglutenski hlepčići su zaista veoma ukusni"

Potrebni sastojci

  • brašno od krompira - 200 g
  • sojino brašno - 200 g
  • pirinčano brašno - 200 g
  • mlaka voda - 250 ml
  • kiselo mleko - 200 g
  • kvasac - 7 g
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo suve sastojke, bezglutensko brašno, kvasac, so.

Pravimo udubljenje i u njega sipamo vodu, kiselo mleko i maslinovo ulje.

Umesimo meko testo, tako što u početku mešenja ono stoji u mrvama, ali kada se meso otprilike 5 minuta dobija se elastično i glatko testo.

Ostavljamo ga pokriveno najlonskom folijom da nadođe na otprilike 6 sati.

Nakon toga ga ponovo mesimo, oblikujemo hlepčiće i ostavljamo ih da nadođu ponovo na sat vremena.

Pečemo bezglutenski hleb na 180°C 45 minuta ili dok ne postane bledo roze boje.

Za razliku od običnog hleba ovde ne možemo da postignemo zlatasto-smeđu boju, ali obaj bezglutenski hleb je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: