Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeni bataci sa pivom i belim lukom

Pečeni bataci sa pivom i belim lukom

Pečeni bataci sa pivom i belim lukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Ukusni pečeni bataci sa pivom i belim lukom, koji za čas nestanu iz posude"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada
  • pivo - 1/2 konzerve
  • maslac - grudva
  • beli luk - 1 glavica
  • biber
  • začin za piletinu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite batake i poređajte ih u glinenu đuvečaru.

Namažite ih dobro začinima sa svih strana.

Oljuštite beli luk i iskidajte čenove u meso.

Isecite maslac na parčiće i stavite preko bataka.

Sipajte pivo u đuvečaru i poklopite je poklopcem.

Stavite pileće batake da se peku na oko 250 stepeni 15 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na oko 160 stepeni i ostavite ih još oko 3 sata.

Pečeni bataci sa pivom i belim lukom su mnogo ukusni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: