Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečene pileće šnicle sa aromatičnim začinima

Pečene pileće šnicle sa aromatičnim začinima

Pečene pileće šnicle sa aromatičnim začinima
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
240 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
280 min.
Porcije
2
"Pečene pileće šnicle, čiji recept vam dajemo odmah i ostavljamo vama da smislite prilog uz njih"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, belo meso
  • belo vino - 1 šoljica
  • kora od limuna - 1 kašičica
  • origano
  • ruzmarin
  • beli luk - 8 čenova
  • sok od limuna - 1 kašika
  • biber
  • limun - 1/2 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće belo meso stavite u posudu sa poklopcem. Izgnječite čenove belog luka i dodajte ih u posudu sa mesom.

Promešajte i začinite ruzmarinom, korom i sokom od limuna, origanom, posolite i dodajte maslinovo ulje.

Dobro rasporedite sve i ostavite posudu sa poklopcem nekoliko sati u frižideru.

Dobro je da na svakih 30 minuta izvadite meso i da ga okrenete - na taj način će se bolje marinirati.

Prebacite marinirano pileće meso u pleh za pečenje. Preko mesa sipajte marinadu i belo vino.

Odozgo poređajte nekoliko kriški limuna.

Zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite piletinu dok ne bude gotova.

Pečene pileće šnicle sa aromatičnim začinima su veoma ukusne.

Poslužite sa salatom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: