Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Hrskavi kiseli krastavčići

Hrskavi kiseli krastavčići

NikiNiki
Guru
565853k
Hrskavi kiseli krastavčići
Fotografije: Lenka
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"Dobro je da uvek imate pri ruci kisele krastavčiće, da bi ih uključili u omiljene kulinarske recepte"

Potrebni sastojci

  • krastavčići - 600 g
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • sirće - 80 ml
  • luk
  • mirođija
  • biber - zrna
  • piment
* merne jedinice

Način pripreme

Krastavčiće očistimo i operemo.

Na dno stavljamo kriške luka, zrna pimenta i bibera.

Poređamo krastavčiće i stavljamo strukove mirođije.

Dolivamo vodu do ivice tegli.

Zatvaramo ih i sterilišemo 5 minuta od kad voda provri.

Nakon toga izvadimo tegle sa kiselim krastavčićima i okrećemo ih poklopcima na dole dok se ne ohlade.

Sastojci su za jednu teglu hrskavih kiselih krastavčića.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: