Matbuha

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Matbuha
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Ako volite marokansku kuhinju, ovo predjelo će vam se sigurno mnogo dopasti"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 komad
  • biljno ulje - 3 kašike
  • so - 3 prstohvata
  • kurkuma - 2 kašičice
  • ulje
  • aleva paprika - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz i papriku za ovo marokansko predjelo Matbuha (Matbukha).

Oljuštimo luk i isečemo na četvrtine.

Zagrevamo ulje i zapržimo luk nekoliko minuta.

Dodajemo alevu papriku i kurkumu.

Nakon toga stavljamo paprike u duboki tiganj i ostavljamo da se zaprži oko 4 minuta.

Dodajemo i isečen paradajz.

Pržimo pet minuta, mešajući s vremena na vreme.

Sečemo čenove belog luka i dodajemo, dodajući so i začine u sos od paradajza.

Mešamo i ostavljamo da se krčka još 15 minuta ili dok povrće ne omekša.

Pasiramo i serviramoa sa mesom ili kao garnirung.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: