bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Domaća sazdarma od ragua i srca

Domaća sazdarma od ragua i srca

Marto_86Marto_86
Početnik
164
Domaća sazdarma od ragua i srca
Fotografije: Maria Simova
04/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
15
"Ne brinite se - tako pripremljena ova domaća sazdarma od ragua i srca može da izdrži više od mesec dana u frižideru"

Potrebni sastojci

  • ragu - 8 kg
  • svinjska srca - 5 kg
  • lovorov list - 7 komada
  • piment - 5 zrnca
  • crni biber - 20 zrnca
  • so - 8 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimate veliku šerpu i sipate 10 l vode.

Ragu dobro očistite od sitnih koščica i operete, srca očistite od opni i isečete na komade po jedan zalogaj.

Sve stavljate da provri na 3-4 minuta i prosipate vodu.

U šerpu sipate čistu vodu, stavljate so i mleveni piment i crni biber, kao i ragu.

Kuvate ragu dok ne počne da se raspada, vadite ga za čišćenje od kostiju.

Procedite bujon da ne bi bilo nijedne koščice.

U proceđeni bujon stavljate srca kako bi se dokuvala na 45 minuta.

Dodajete i meso očišćeno od kostiju da još malo vri 5 minuta zajedno sa svinjskim srcima.

Dobro izmešate i dok je još toplo, stavljate u tegle.

Sazdarma se ne sterilizuje.

Domaća sazdarma od ragua i srca tako u frižideru može da izdrži duže od mesec dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: