Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta Napoleon»Torta Napoleon sa lisnatim testom i malinama

Torta Napoleon sa lisnatim testom i malinama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Torta Napoleon sa lisnatim testom i malinama
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
15
"Danas obradujte svoju porodicu ovom sjajnom tortom za desert"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • za krem
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • esencija vanile - 1 ampula
  • brašno - 90 g
  • sveže mleko - 1 l
  • maslac - 150 g
  • maline - 1 šaka, za dekorisanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od lisnatog testa isecite 3 pravougaone kore jednake veličine.

Svaku koru izbockajte viljuškom na više mesta i stavite na list papira za pečenje.

Pecite jednu po jednu u prethodno zagrejanoj rerni na 220 °C otprilike 10-15 minuta dok se ne dobije zlatkasto smeđa boja.

Gotove ispečene kore ostavite sa strane da se ohlade.

Za krem Napoleon u posudi umutite jaja sa šećerom i esencijom vanile. Dodajte prosejano brašno i izmešajte. U tankom mlazu u njih dodajte deo svežeg mleka i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

U šerpi zagrejte ostalo sveže mleko i u njega uz neprestano mešanje u tankom mlazu dodajte smesu od jaja. Kuvajte dok se ne zgusne krem.

Na kraju dodajte iseckanu kockicu maslaca i mešajte dok se u potpunosti ne rastvori i i dok je u potpunosti krem ne upije. Ostavite krem na otprilike 15 minuta da se malo ohladi i počnite da sastavljate tortu Napoleon tako što naizmenično ređate koru i krem i završavate kremom.

Stavite klasičnu tortu u frižider na 3 sata, nakon čega izvadite i oblikujte ružice špricem od krema, dekorišite malinama.

Tako oblikovanu tortu Napoleon stavite u frižider na najmanje 24 sata pre serviranja.

Prilikom serviranja tortu Napoleon sa lisnatim testom i malinama pospite s malo šećera u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: