Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Marinirani pileći medaljoni u rerni

Marinirani pileći medaljoni u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Marinirani pileći medaljoni u rerni
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Tajna ovih pilećih manšona je, razume se, u marinadi"

Potrebni sastojci

  • pileći manšoni - 1 kg
  • Za marinadu
  • beli luk - 3 čena
  • liselo mleko - 250 g
  • ljutenica - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • nana - 1 kašičica, suva
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite marinadu za piletinu. U velikoj posudi istucajte čenove belog luka.

Dodajte ljutenicu, kiselo mleko, biber, maslinovo ulje i suvu nanu. Promešajte u ujednačenu smesu.

Očistite pileće manšone, operite i osušite ih dobro. Pospite solju i stavite u marinadu. Promešajte dobro, da se začini svako parče.

Pokrijte folijom za sveže čuvanje i stavite u frižider na nekoliko sati.

Poređajte marinirane manšone u posudu za pečenje postavljane papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 50 minuta, okrećući ih jednom.

Marinirani pileći manšoni u rerni su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: