Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Fileti bele ribe sa koricom od parmezana

Fileti bele ribe sa koricom od parmezana

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Fileti bele ribe sa koricom od parmezana2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Krhka bela riba u korici od parmezana - hrskava i ukusna, samo joj garnirung treba"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 600 g, fileti
  • prezle - 100 g
  • parmezan - 4 kašike
  • peršun - 3 kašike, isečen
  • so - 1 limun
  • so
  • biber
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte prezle sa parmezanom i sitno isečenim peršunom. Iscedite sok od limuna.

Potopite riblje filete u sok od limuna. Pospite blago solju i biberom. Nakon toga uvaljajte u smesu od prezli i parmezana.

Namažite uljem ili postavite foliju za pečenje u vatrostalnu posudu i poređajte filete.

Pecite belu ribu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Servirajte sa odgovarajućim garnirungom za ribu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: