Ćuftice od peršuna

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Ćuftice od peršuna
Fotografije: Georgievaiv
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Toliko su ukusne da uopšte ne pprimećujemo da nemaju nikakvo meso"

Potrebni sastojci

  • peršun - 4 velike vezice
  • mirođija - 1 vezica
  • luk - 1 vezica, svež
  • sir - 200 g, namrvljen
  • jaja - 2 komad
  • nana - 1 kašika, iseckana sveža
  • so
  • biber
  • soda - 1/2 kašičice ili suvi kvasac za hleb
  • brašno - 1 šolja
  • kukuruzno brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte peršun, mirođiju i luk sasvim sitno. Dodajte u njih nanu, so, biber, namrvljeni sir i jaja.

Dobro promešajte smesu i zamesite je s brašnom i kvascem u meko lepljivo testo. Ostavite da odstoji, dok se ne podigne.

Zagrejte ulje za prženje. Namazanim rukama oblikujte od smese ovalne ćuftice, uvaljajte ih u kukuruzno brašno ili prezle i ispržite dok ne dobiju ukusnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: