Način pripreme
Tikvice operite veoma dobro. Očistite im drške i vrhove. Nasecite ih na deblje kolutove.
Stavite u šerpu na rešetku za kuvanje povrća na pari.
Sipajte vodu u šerpu. Kuvajte tikvice na pari oko 40 minuta u poklopljenoj posudi.
Kada se tikvice skuvaju, izvadite ih i izgnječite viljuškom.
Stavite ih u cediljku da se ocedi višak vode.
Kozji sir izmrvite.
Luk oljuštite i narendajte na sitno.
Dodajte ga u sir i promešajte veoma dobro.
Tahan promešajte sa kiselim mlekom, dodajte so, biber i beli luk u prahu.
Dodajte smesu siru i promešajte veoma dobro.
Kada se tikvice ocede, promešajte ih sa sokom od limuna i maslinovim uljem i dodajte sve u ukusni namaz.
Promešajte sve veoma dobro dok ne dobijete homogenu smesu.
Namaz sa kozjim sirom i tikvicama ostavite u frižideru na pola sata.