Pohovana pileća srca

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Pohovana pileća srca
Fotografije: Rositsa Marinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Nismo sigurni da će biti dovoljno piva. Hoćete li da otrčite po još, dok mi pohujemo i poslednju turu srca?"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 g
  • jaje - 1 komad
  • sveže mleko - 1 šoljica
  • so
  • čubar
  • prašak za pecivo - 1 kašika
  • biber
  • brašno
  • soja sos - 2 kašičice
  • unisos - 1 kašičica
  • semenke susama - 2 kašike
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite srca od arterija i krvi. Operite ih dobro, sipajte vodu i kada voda proključa prolijte je, ponovo operite srca, sipajte čistu vodu i kuvajte dok ne budu gotova. Skuvana srca ocedite od vode.

Stavite ih u posudu, dodajte biber po ukusu, soja sos (2 kašičice) i unisos (1 kašičicu). Promešajte i ostavite u frižideru.

Pripremite smesu za pohovanje. Umutite jaje sa praškom za pecivo (1 kašičica), doajte prstohvat soli i 1 šoljicu svežeg mleka, kao i čubar po ukusu. Promešajte dobro i dodajte postepeno brašno, toliko da dobijete testo, malo gušće od testa za palačinke. Pospite susam (2 kašike) i dobro promešajte.

Sipajte marinirana srca, koja ste uvaljali u malo brašna u smesu za pohovanje. Promešajte da se pokriju testom i izvadite ih u tanjir sa brašnom. Možete da koristite 2 kašičice.

Srca ispržite u ulju do zlatne boje uz mešanje. Pohovana pileća srca izvadite rešetkom i stavite ih na rešetku da se ocedi višak masnoće.

Poslužite srca topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: