Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Nemački ražani hlepčići

Nemački ražani hlepčići

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Nemački ražani hlepčići
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
15
"Nemačke hlepčiće ni sa kim ne delimo, želimo ih samo za sebe"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g, belo, pšenično
  • brašno - 100 g, ražano + za posipanje
  • voda - 340 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 20 g, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite kvasac sa šećerom u 140 ml vode blago zagrejane do 37°С. Ostavite smesu da se aktivira na 10-15 minuta.

U posudi pomešajte belo sa ražanim brašnom i solju. U sredini napravite udubljenje i sipajte ostalih 200 ml vode i aktiviranog kvasca.

Umesite meko, elastično testo za hleb miskerom sa odgovarajućim dodacim ili kuhinjskim robotom. Uređajem će vam biti lakše, s obzirom na to da se testo mesi teže.

Ostavite u posudi testo da udvostruči zapreminu na sat, sat i po vremena, zatim ga prebacite na nabrašnjenu radnu površinu.

Za oblikovanje hlepčića koristit edve kašike s kojima zagrabite i stavljate u tepsiju obloženu papirom za pečenje male porcije nepravilnog oblika. Možete da otkidate testo i nauljenim i nabrašnjenim rukama.

Ispašće vam dve tepsije ražanih hlepčića.

Pokrijte ih krpom i ostavite da udvostruče zapreminu, zatim pecite u jako zagrejanoj rerni otprilike 20 minuta.

Prijatno sa nemačkim ražanim hlepčićima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: