Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Nemački medenjaci Lebkuhen

Nemački medenjaci Lebkuhen

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Nemački medenjaci Lebkuhen3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
24
"Aromatični, ukusni i mekani - trebalo bi da već znate o kojim medenjacima govorimo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • rum - 3 supene kašike, tamni
  • đumbir - 1 kašičica
  • so
  • smeđi šećer - 3/4 šolje
  • kore limuna - 1/4 šolje, ušećerene
  • lešnici - 1 šolja, mleveni
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičice
  • bademi - 1 šolja, mleveni
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Kore limuna zalijte rumom i ostavite da se namoče. Pomoću miksera mutite jaja otprilike 4 minute. Sipajte so i šećer u njih.

Pomešajte mlevene orašaste plodove sa koricom, sipajte ih u smesu sa jajima i blago izmešajte. Dodajte prašak za pecivo i začine i ostavite sa strane.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte medenjake koji su se oblikovali od smese direktno na papiru kašikom, na rastojanju jedan od drugog.

Ostavite ukusne kolačiće da odstoje sat vremena. Pecite ih na 150 stepeni 15-18 minuta. Ostavite ih da se ohlade, čim budu gotovi.

Shvatićete da su bezglutenski kolačići gotovi ako izviru na dodir, a nisu tvrdi ili pak preterano mekani.

Nemačke medenjake Lebkuhen čuvajte u frižideru na zatvorenoj posudi. Možete ih poslužiti sa čokoladom ili drugim po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: