Način pripreme
Oljuštimo tikvice, skidamo semenke i isečemo na kockice. Paradaj oljuštimo i takođe sečemo na tanke kockice.
Iseckamo sitno luk i beli luk. U ugrejanom ulju propržimo tikvice na kratko, koliko da dobiju zlatnu boju, nakon toga ih prebacujemo u drugu posudu. U istoj masti propržimo prvo luk, zatim na kratko beli luk, posle ljutu alevu papriku i iseckanu ljutu papriku.
Stavljamo slatku alevu papriku, propržimo na kratko, nakon toga dodajemo iseckani paradajz.
Vraćamo tikvice, posipamo biberom, posolimo po ukusu i sipamo vodu. Ostavljmo da se krčka dok se ne zgusne.
Pre nego što skinemo jelo sa vatre, pomešamo 1-2 supene kašike kisele pavlake i rendani kačkavalj po ukusu. Dodajemo peršun i ostavljamo da se krčka još oko 2-3 minuta.
Serviramo sa mrvljenim sirom, prepečenim hlebom i taratorom.