Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Jednostavno jelo sa tikvicama

Jednostavno jelo sa tikvicama

Jednostavno jelo sa tikvicama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
13/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Nije samo garderoba lagana preko leta, nego i jela"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • paradajz - 2 komada, srednje veličine
  • crveni luk - 1 srednja glavica, ali može i mladi luk
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika
  • ljuta aleva paprika
  • peršun
  • so
  • pavlaka
  • kačkavalj
  • sir
  • ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo tikvice, skidamo semenke i isečemo na kockice. Paradaj oljuštimo i takođe sečemo na tanke kockice.

Iseckamo sitno luk i beli luk. U ugrejanom ulju propržimo tikvice na kratko, koliko da dobiju zlatnu boju, nakon toga ih prebacujemo u drugu posudu. U istoj masti propržimo prvo luk, zatim na kratko beli luk, posle ljutu alevu papriku i iseckanu ljutu papriku.

Stavljamo slatku alevu papriku, propržimo na kratko, nakon toga dodajemo iseckani paradajz.

Vraćamo tikvice, posipamo biberom, posolimo po ukusu i sipamo vodu. Ostavljmo da se krčka dok se ne zgusne.

Pre nego što skinemo jelo sa vatre, pomešamo 1-2 supene kašike kisele pavlake i rendani kačkavalj po ukusu. Dodajemo peršun i ostavljamo da se krčka još oko 2-3 minuta.

Serviramo sa mrvljenim sirom, prepečenim hlebom i taratorom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: