Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćureći bataci sa origanom, žalfijom i pečurkama

Ćureći bataci sa origanom, žalfijom i pečurkama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ćureći bataci sa origanom, žalfijom i pečurkama
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
2
"Toliko ukusnih stvari ima u ovom tanjiru - ćureći bataci, pečurke i aromatični začini"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • domaća rakija - 50 g
  • pečurke - 250 g
  • pivo - 500 ml
  • origano - 3 prstohvata
  • žalfija - 1 supena kašika
  • so
  • crni biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se očiste i veoma dobro operu.

Stavljaju se u šerpu i zalivaju se vodom.

Dodaje se lovorov list, krupno izlomljen, domaća rakija i so.

Kuvaju se 60 minuta tako što se periodično uklanja pena.

Kada se skuvaju, bataci se vade i ostavljaju se da se ocede.

Stavljaju se u tepsiju sa poklopcem.

Pečurke se očiste od panjića i veoma dobro se operu. Krupno se iseckaju.

Ređaju se oko bataka u tepsiju. Posole se solju i crnim biberom.

Pivo se sipa u posudu. Dodaje se origano, žalfija i ulje. Veoma dobro se meša.

Pivom se zalivaju bataci i pečurke.

Peče se poklopljeno 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C nakon čega se poklopac skida i ćureći bataci sa pečurkama se peku još 10 minuta na 180 °C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: