Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Njoke sa ćurećim mlevenim mesom

Njoke sa ćurećim mlevenim mesom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Njoke sa ćurećim mlevenim mesom
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Nemate ideju za ručak? Evo naše - pripremite ove njoke sa ćurećim mlevenim mesom"

Potrebni sastojci

  • njoke - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • ćureće mleveno meso - 150 g
  • šargarepa - 1 kom
  • peršun - 1/2 veza
  • paradajz sos - 150 ml
  • so
  • biber
  • maslac - 20 g
  • maslinovo ulje - 1 s.k.
  • brašno - 1 k.k.
  • mlevena paprika - 1 k.k.
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Staviti maslac i maslinovo ulje na tiganj da se ugreje. Sitno iseckati luk i dodati u tiganj da se dinsta. Sitno narendati šargarepu i dodati luku da se dinsta.

Kad povrće omekša, dodati ćureće mleveno meso, pa prodinstati. Nakon par minuta posuti brašno i alevu papriku, izmešati, pa preliti vodom.

Opet izmešati i dodati paradajz sos, biber i so, sitno iseckati peršun i dodati sosu.

Staviti šerpu sa vodom da provri, pa dodati njoke. Njoke su kuvane kad isplivaju na površinu. Procediti i dodati sosu.

Njoke sa ćurećim mlevenim mesom servirati na tanjir i jesti dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: