Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Cigara burek u rerni

Cigara burek u rerni

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Cigara burek u rerni
Fotografije: Iskra
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Čak ne znamo koliko ovih pitica tompusa možemo da pojedemo - sigurno mnogo"

Potrebni sastojci

  • turske kore za pitu - 8 komada, trouglovi
  • sir - 1 i 1/2 šolja, izmrvljeni
  • peršun - 1/3 šolje, sirno iseckan
  • maslac - za premazivanje kora
  • žumance - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje cigara bureka počinje mešanjem izmrvljenog sira sa peršunom.

Nakon toga treba da namažemo svaku koru maslacem.

U široki kraj trougla raspoređujemo smesu sa sirom.

Presavijamo po malo sa obe strane kore (široki kraj) i uvijamo u rolnicu.

Nakon toga svaku piticu tompus premazujemo umućenim žumancem.

Pečemo male pitice u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: