Način pripreme
U posudi prvo spremamo smesu za punjenje turskih kora.
Namrvimo sir u posudu.
Peršun očistimo, operemo i isečemo na sitno.
Stavljamo ga u posudu sa sirom i mešamo ga dobro.
Ako ste kupili oble turske kore, onda sečete na jednake trouglove, jer za bureke treba da budu u tom obliku.
Svaki trougao mažemo vodom.
Namažemo, jer će omešati i pri uvijanju će se zalepiti.
Stavljamo na svaki trougao po jednu kašiku nadeva, ostavljajući uglove bez nadeva, da bi sa dva kraja savili ka sredini.
Tako počinjemo da uvijamo u čvrst rolat.
Tako pripremamo pitice od svih listova kora.
Ulje dobro zagrevamo i pre nego što počnemo prženje, smanjujemo ringlu.
Pržimo između 2 i 3 minuta cigara burek pitice.
Okrećemo i vadimo pitice na tiganj pomoću štipaljke, da se sačuvaju da se ne raspadnu.