Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Turski cigara burek

Turski cigara burek

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Turski cigara burek
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
23
"Hrskave i veoma ukusne pitice sa omiljenim nadevom. Idealan početak svakog srećnog dana"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 350 g, fine, turske
  • sir - 400 g
  • peršun - vezica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prvo spremamo smesu za punjenje turskih kora.

Namrvimo sir u posudu.

Peršun očistimo, operemo i isečemo na sitno.

Stavljamo ga u posudu sa sirom i mešamo ga dobro.

Ako ste kupili oble turske kore, onda sečete na jednake trouglove, jer za bureke treba da budu u tom obliku.

Svaki trougao mažemo vodom.

Namažemo, jer će omešati i pri uvijanju će se zalepiti.

Stavljamo na svaki trougao po jednu kašiku nadeva, ostavljajući uglove bez nadeva, da bi sa dva kraja savili ka sredini.

Tako počinjemo da uvijamo u čvrst rolat.

Tako pripremamo pitice od svih listova kora.

Ulje dobro zagrevamo i pre nego što počnemo prženje, smanjujemo ringlu.

Pržimo između 2 i 3 minuta cigara burek pitice.

Okrećemo i vadimo pitice na tiganj pomoću štipaljke, da se sačuvaju da se ne raspadnu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: