Način pripreme
Koristila sam sterilizovane pečene paprike, koje sam ocedila od tečnosti na pola sata u đevđiru.
Za to vreme sam pripremila nadev za naše ukusne paprike burek.
U posudi sam pomešala sitni sir, izmrvljeni sir, izrendani kačkavalj i izmešala.
Dodala sam jaja, so i crni biber po ukusu, sitno naseckan jedan paradajz, prethodno oguljen i nekoliko strukova svežeg peršuna.
Ovom smesom sam napunila paprike.
Umutila sam ostala 2 jaja i umočila sam svaku papriku prvo u brašno (prezle), a zatim u jaja.
Poređala sam paprike u tepsiju, pokrivenu papirom za pečenje i namazanu s malo ulja i posula sam sa još malo ulja.
Paprike burek sam pekla u prethodno zagrejanoj rerni na 230°C sa ventilatorom 20-25 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.
Moje paprike burek iz rerne su više od ukusnog predloga za zimsko vreme :)
Komentari