Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Hrskave tartalete sa sirom i slaninom

Hrskave tartalete sa sirom i slaninom

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Hrskave tartalete sa sirom i slaninom
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Sjajne slane tartalete sa sirom i slaninom - gosti će biti očarani njima"

Potrebni sastojci

  • za tartalete
  • belo brašno - 260 g (samleveno u kamenom mlinu)
  • susamovo seme - 60 g, sirovo
  • maslac - 160 g, italijanski
  • jaja - 2 komada
  • za nadev
  • kisela pavlaka - 300 g (20% masnoće)
  • svinjska slanina - 150 g
  • koziji sir - 150 g, sveži
  • parmezan - 50 g
  • jaje - 1 komad
  • brokoli - 1/2 glavice
  • divlji luk - 1 vezica
  • sveža majčina dušica - 4 - 5 strukova
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice (ili kari)
  • keltska so
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u duboku posudu. Dodajte istopljeni maslac, jaja i susam.

Zamesite meko testo, a nakon toga ga uvijte u streč foliju.

Stavite testo za tartalete u frižider na pola sata, da se stegne.

Nakon toga ga podelite na šest jednakih lopti. Svaku loptu razvijte na tanko i stavite u kalupe za tartalete.

Napunite kalupe zrelim pasuljem. Pecite na 180 stepeni 10-12 minuta.

Za to vreme spremite nadev.

Isecite slaninu, sveži koziji sir i parmezan na male parčiće.

Iskidajte brokoli na male ružice.

Iseckajte divlji luk na sitno. Ja sam koristila nož za začine.

Otkinite listiće sveže majčine dušice izvlačeći po dužini stabljike.

Stavite sve sastojke u duboku posudu i dodajte jaje i pavlaku. Promešajte dobro i dodajte keltsku so i ljutu alevu papriku ili kari.

Izvadite kalupe za tartalete iz rerne i odstranite zrna pasulja. Rasporedite nadev u kalupe za tartalete.

Pecite na 180 stepeni još 7-8 minuta.

Izvadite slane tartalete iz rerne i pažljivo ih odstranite iz silikonskih ili metalnih kalupa.

Hrskave tartalete sa sirom i slaninom su mnogo ukusne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: