Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili u rerni sa punjenim patlidžanom

Fusili u rerni sa punjenim patlidžanom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4275
Fusili u rerni sa punjenim patlidžanom
Fotografije: Lenka
1 / 4
25/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Testenina i patlidžan - proverena kombinacija, koju morate probati"

Potrebni sastojci

  • fusili - 200 g
  • patlidžan - 1 kom.
  • jaje - 1 kom.
  • feta - 150 g
  • trapist - 100 g
  • paradajz sos - 400 g
  • harisa pasta - 1 s.k.
  • maslinovo ulje - 3 s.k.
  • luk - 1 kom.
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Recept počinjemo sa kuvanjem fusila . U šerpu sa prokuvalom vodom stavimo fusile da se kuvaju 8 minuta.

Za to vreme patlidžan operemo i isečemo po dužini. Poredamo na radnu površinu i pospemo so. Nakon toga u jednu posudu umutimo jaje, pa dodamo izgnječenu fetu i narendani trapist. Sve izmešamo. Premažemo debljim slojem listove patlidžana i srolamo.

Na maslinovom ulju propržimo svaku paketić patlidžana sa iseckanim lukom i stavimo sa strane, pa tom maslinovom ulju dodamo paradajz sos, peršun iseckan i harisa pastu. Sve izmešati i kuvati koji minut.

U vatrostalnu činiju staviti fusile i preliti sa pola sosa, pa poređati po vrhu fusila paketiće patlidžana i preliti sa drugim delom sosa.

Peći 20 minuta na 200 stepeni. Servirati na svaki tanjir fusile i paketiće patlidžana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: